Кламер БГ - Новини: Депутат от ГЕРБ сгафи като футболен съдия, БФС му спря правата

Депутат от ГЕРБ сгафи като футболен съдия, БФС му спря правата

Спорт

|
Пон, 26 Авг 2019г. 16:50ч.
Депутат от ГЕРБ сгафи като футболен съдия, БФС му спря правата

Съдийската комисия на футболния съюз спря правата за неопределено време на рефера Стефан Апостолов, който бе главен арбитър на мача Лудогорец – Славия. Любопитното в случая е, че основната работа на Апостолов е като народен представител от групата на ГЕРБ.

Ако в парламента Апостолов не бие особено на очи, то гафовете му на мача в Разград бяха забележителни.

Той първо показа директен червен картон на вратаря на Славия Стергиакис за игра с ръка извън наказателното поле, въпреки че футболистът игра напълно по правилата с крак.

През второто полувреме страничният съдия сигнализира за несъществуваща засада на нападателя на Лудогорец Вандерсон. Футболистът на домакините бе покрит с поне един метър от защитата на Славия. Въпреки това главният съдия отмени редовния гол на домакините.

От щаба на Лудогорец обясниха, че са чули Апостолов на почивката да се извинява на футболистите на Славия за червения картон за вратаря. Подозренията са, че отмененият гол може да е бил нещо като компенсация. В крайна сметка мачът завърши 0:0.

Апостолов, който е депутат за първи път, придоби популярност миналата година с това, че сричаше от парламентарната трибуна.

Тогава той изпитваше сериозни затруднения да прочете доклада на парламентарната комисия по спорт, на която е зам.-председател. Запъваше се, а често на председателстващия заседанието му се налагаше да поправя депутата.

По-късно обясни, че е международен футболен съдия, владее два езика и е завършил езикова гимназия. "Съмнявате ли се, че умея да чета", попита тогава той и добави, че е "човешко да се греши".

Обясни сричането си с това, че за първи път е бил на трибуната, чел е няколко часа законодателни промени и някои от точките са били променени.

mediapool.bg