Кламер БГ - Новини: Григор Димитров отпадна във втория кръг на Откритото първенство на Австралия

Григор Димитров отпадна във втория кръг на Откритото първенство на Австралия

Спорт

|
Четв, 20 Ян 2022г. 13:25ч.
Григор Димитров отпадна във втория кръг на Откритото първенство на Австралия

Григор Димитров отпадна във втория кръг на Откритото първенство на Австралия

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна във втория кръг на Откритото първенство на Австралия.

Българинът, който е №26 в света, загуби с 1:3 сета от Беноа Пер.

Французинът, който е 56 в световната ранглиста, спечели първите два сета с по 6:4. Григор Димитров взе следващия със 7:6(4), но отстъпи в четвъртия с 6:7(2) след 3 часа и 19 минути игра.

Ахилесовата пета на 30-годишния българин в срещата беше представянето му при сервисите на Пер. Ударите на 32-годишния французин не бяха много мощни или уникално насочени, но ретурите на Димитров непрекъснато отиваха в аут, което видимо го изнерви. Той често вдигаше отчаяно ръце към щаба си, крещеше нервно и не успя да намери начин да вкарва ретурите си.

В същото време Беноа Пер, който в света на тениса е по-известен със странния си характер и изцепките на корта, отколкото с победите, този път беше нетипично спокоен и успя да елиминира Димитров.

Дори в края на четвъртия сет, когато Пер изглеждаше много уморен и имаше трудности в придвижването, Гришо не успя да се възползва. Той буквално подари победата на Пер, след като направи двойна грешка в тайбрека.

Така първата ни ракета отпада във втория кръг на Откритото първенство на Австралия за четвърти път в кариерата си. Миналата година Григор Димитров успя да достигне до четвъртфиналите на турнира.

Снимки: ЕПА/БГНЕС

mediapool.bg