Кламер БГ - Новини: Григор Димитров започна с 2:0 срещу Сугита в Ротердам

Григор Димитров започна с 2:0 срещу Сугита в Ротердам

Спорт

|
Ср, 14 Фев 2018г. 17:54ч.
Григор Димитров започна с 2:0 срещу Сугита в Ротердам

Григор Димитров започна с чиста победа с 2:0 сета участието си в турнира "АТП 500" в холандския град Ротердам. Световният номер 5 отстрани 41-ия в ранглистата японец Юичи Сугита с 6:4, 7:6.

Резултатът не отразява напълно съотношението на силите, тъй като всъщност мачът бе доста оспорван и надмощието на българина през голяма част от него не бе толкова отчетливо.

В първия си мач след Откритото първенство на Австралия, след което Димитров се оплака от болки в рамото и отказа участие в софийския турнир, той започна силно с две възможности за пробив в първия гейм, които пропусна. Последва размяна на геймове, докато при 5:4 димитров проби сервиса на съперника си и взе сета.

В него Димитров загуби само шест от 26-те точки, разиграни при негово подаване, и не даде нито една възможност за пробив.

Във втория сет обаче допусна срив и изоставане с един пробив, който успя да върне едва в десетия гейм.

На приливи и отливи премина тайбрекът. Димитров допусна ранен минибрейк, но после направи няколко точки, за да поведе с 5:2 при предстоящи два свои сервиса. Последва нов срив за 5:4, но накрая българинът надви – 7:5.

Във втория кръг Димитров ще срещне сърбина Филип Крайнович.

mediapool.bg