Кламер БГ - Новини: Григор Димитров започва срещу руснак в Индиан Уелс

Григор Димитров започва срещу руснак в Индиан Уелс

Спорт

|
Ср, 08 Март 2017г. 14:04ч.
Григор Димитров започва срещу руснак в Индиан Уелс

Най-добрият български тенисист Григор Димитров изтегли относително лек жребий за участието си в започващия в Индиан Уелс, Калифорния, турнир от сериите "Мастърс 1000".

Той почива в първия кръг, а във втория ще се изправи срещу победителя от мача (който ще се играе след 21 ч. българско време в сряда) между двама представители на Русия - Михаил Южни и Даниил Медведев. До евентуално участие на полуфинал сред съперниците на Димитров няма да са тенисисти като Анди Мъри, Новак Джокович, Роджър Федерер, Рафаел Надал и Стан Вавринка.

Димитров е поставен под номер 12 в схемата, в която негов евентуален съперник в третия кръг ще е американецът Джак Сок. Сред потенциалните му съперници по-нататък са хърватинът Марин Чилич (на осминафинал) и японецът Кей Нишикори (на четвъртфинал).

Още на осмина финалите е възможен нов сблъсък между финалистите от Аустралиън опън Рафаел Надал и Роджър Федерер. Победителят между тях пък още в следващия кръг е възможно да се изправи срещу Новак Джокович.

За сърбина обаче дотогава има друго сериозно препятствие – аржентинеца Хуан Мартин дел Потро в третия кръг.

Наградният фонд на турнира е 7 913 405 милиона долара.

Дни преди жребия, теглен миналата нощ, букмейкърите поставиха Григор Димитров на 6-то място сред потенциалните фаворити за титлата с коефициент 18.00, колкото има и австралиецът Ник Кириос. Преди това са световният номер 1 Анди Мъри с коефициент 3.00, миналогодишният шампион и носител на пет титли в Индиън Уелс Новак Джокович с 3.50, Роджър Федерер и Рафаел Надал с по около 7.00 и Стан Вавринка с 16.00.

Миналата година Димитров отпадна във втория кръг на турнира в Индиан Уелс, а в предишните му три издания стигна до третия кръг.

mediapool.bg