Кламер БГ - Новини: Григор Димитров пропусна няколко мачбола и отпадна от Индиън Уелс

Григор Димитров пропусна няколко мачбола и отпадна от Индиън Уелс

Спорт

|
Ср, 15 Март 2017г. 11:59ч.
Григор Димитров пропусна няколко мачбола и отпадна от Индиън Уелс

Григор Димитров пропиля няколко мачбола и отпадна от турнира в Индиън Уелс (САЩ) след загуба с 6:3, 3:6, 6:7 (7) от представителя на домакините Джак Сок.

В третия сет Димитров водеше с 40:0 при сервис на Сок и при 5:4 гейма в своя полза, но допусна обрат. В тайбрека той също имаше мачбол, който остана нереализиран.

Българинът взе първия сет с добро темпо, след като постигна пробив за 3:1 гейма в своя полза. Той успя да удържи преднината си до края на сета.

Във втория сет играта бе равностойна до 4:3 в полза на Сок. Тогава сервисът на българина се пропука и американецът поведе с 40:15. Димитров успя да стигне до 40:40, но в крайна сметка не извади гейма – 5:3. Сок затвори сета още в следващия гейм при своето подаване.

Григор Димитров поведе с 3:0 и 4:1 в решителната трета част, а в следващия гейм пропусна чудесни възможности за нов пробив, който би довел резултата до 5:1. Неговият съперник се върна в мача с пробив в седмия гейм. При 5:4 в своя полза Димитров поведе с 40:0 при сервис на Сок, но американецът обърна решителния гейм.

В тайбрека Сок взе преднина с ранен минипробив и след това поведе с 5:2. Димитров изравни и поведе с 6:5, което отново бе мачбол в негова полза. И тази възможност обаче бе пропусната. В крайна сметка Сок стигна до победата с 9:7 в тайбрека.

mediapool.bg