Кламер БГ - Новини: Григор Димитров загуби от Медведев на крачка от финала на US Open

Григор Димитров загуби от Медведев на крачка от финала на US Open

Спорт

|
Съб, 07 Септ 2019г. 07:40ч.
Григор Димитров загуби от Медведев на крачка от финала на US Open

Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби от руснака Даниил Медведев първия полуфинал на US Open 2019 с 6-7(5), 4-6, 3-6 за 2 часа и 40 минути.

Това бе трети полуфинал за Димитров в турнири от Големия шлем, но все още не се е класирал за финал.

Той започна много слабо първия сет, като не успя да вземе първото си подаване. Така руснакът поведе бързо с 2:0 гейма. Димитров обаче показа много силна игра, върна пробива и поведе 3:2. При 6:5 за Димитров и сервис на Медведев българинът имаше сетбол, но руснакът успя да го отрази и се пребори за 6:6. В тайбрека Григор Димитров допусна грешки в ключови моменти и Медведев успя да измъкне сета.

Втората част започна с пробив за Григор Димитров. Той обаче не успя да затвърди предимството си и руснакът бързо поведе с 3:1. Българският тенисист успя да се върне в сета и стигна до 4:4, но Медведев успя да се наложи в следващите два гейма.

В третия сет Григор Димитров загуби увереност за пореден път тази година и руснакът бързо го победи с 6:3.

Така Медведе ще играе на финала срещу Рафаел Надал, който в другия полуфинал отстрани Матео Беретини със 7:6, 6:4, 6:1.

"Той спечели важните точки. Аз не успявах да стигам до лесни точки на мой сервис, както и на негов. За мен беше доста интересен мач. Мисля, че мога да извлека доста неща от него. Физически бях добре, движех се добре", коментира Григор Димитров пред Sportal.bg след мача.

"В най-важните моменти не ми се получи, а и той игра добре в тези ситуации. На сетбола в първия сет беше много нестандартен за неговата игра. Знаех къде ще сервира, бях готов, бях там и втората топка въобще не очаквах да я изиграе по такъв начин. Имаше моменти, в които не очаквах някои неща от него, но той ги направи и това оказа влияние. Не очаквах да загубя с 0-3 сета, но резултатът не мисля, че отговаря на мача. Мисля, че играх добре, дадох всичко от себе си”, допълни той.

С достигането си до полуфиналната фаза българинът ще се завърне в Топ 25, след като бе изпаднал №78 в световната ранглиста.

Това беше трето участие на полуфинали на турнири от "Големия шлем" за Григор Димитров след "Уимбълдън" 2014 и ”Аустрелиън Оупън”2017.

mediapool.bg