Кламер БГ - Новини: България загуби от Литва с 1:3 квалификацията за Мондиал 2022

България загуби от Литва с 1:3 квалификацията за Мондиал 2022

Спорт

|
Съб, 09 Окт 2021г. 18:49ч.
България загуби от Литва с 1:3 квалификацията за Мондиал 2022

България загуби от Литва с 1:3 квалификацията за Мондиал 2022

Българският национален отбор по футбол загуби с 1:3 от Литва при гостуването си във Вилнюс в квалификация от група "C" за Мондиал 2022.

Литовците, които нямат успехи във футбола, вкараха три попаденияи изпуснаха още няколко положения в края на мача.

Българите играха без идея в предни позиции, а в защита играта им нямаше нищо общо с това, което показаха при равенството с европейския шампион Италия.

България получи странна дузпа още в началотона двубоя, която Димитър Илиев пропуснада реализира в 14 минута.

Четири минути по-късно Арвидас Новиковас подаде към Юстас Ласицкас и той от близка дистанция реализира за 1:0.

През втората част Кирил Десподов изравнив 64-тата минута.

В края на мача обаче Фьодор Черних реализираха две бързи попадения в 82-та и 84-та минута на мача и Литва заслужено спечели срещата.

Резултатът е шокиращ за България с оглед на факта, че последната победа на Литва в квалификации е от преди 5 години, когато спечели срещу отбора на Малта. Освен това едва за трети път през този век отборът на Литва вкарва три гола в официален мач - първите два случая са

срещу Фарьорски острови през 2003г. и срещу Румъния през 2008г.

Българският национален отбор по футбол пък вече в 16 поредни мача не може да вземе успех като гост.

След края на срещата селекционерът на националния ни отбор по футбол Ясен Петров заяви, че не е доволен от изпуснатите шансове в атака и от детинските грешки в отбрана, които според него не са неочаквани заради подмладяването на отбора.

„Всичко, което имахме като план абсолютно днес се провали. Знаехме по какъв начин ще играе Литва. Не бяхме концентрирани. Нямаме оправдание за терен или за каквото и да било, защото ние си имахме нашите ситуации, можехме да поведем в резултата и мачът да е съвсем различен. Успяхме да се върнем в мача, но точно за две минути изпуснахме инициативата. Една абсолютно груба грешка при статично положение, където трябваше бързо да се подредим обърна хода на събитията“, коментира Ясен Петров.

Според него притеснителното е, че отборът ни има ситуации, но не успява да ги реализира.

„Съжалявам за тази загуба, но тръгнали сме да подмладяваме един отбор и неминуемо ще има такива грешки“, допълни Ясен Петров.

Съставите на двата отбора:

ЛИТВА: Шеткус, Вайткунас, Климавичиус, Шаткус, Баравякас, Сливка, Мегелайтис, Черних, Новиковас, Ласикас, Лаукжемис

БЪЛГАРИЯ: Мартин Луков, Андреа Христов, Петко Христов, Валентин Антов, Васил Божиков, Петър Витанов, Кристиян Малинов, Георги Йомов, Тодор Неделев, Кирил Десподов, Димитър Илиев.

mediapool.bg