Кламер БГ - Новини: Бундеслигата е готова да поднови мачовете на 9 май

Бундеслигата е готова да поднови мачовете на 9 май

Спорт

|
Четв, 23 Апр 2020г. 18:34ч.
Бундеслигата е готова да поднови мачовете на 9 май

Бундеслигата вероятно ще бъде първото голямо първенство, което ще бъде подновено. Очаква се това да стане на 9 май, но засега няма крайно решение.

Германската професионална лига и клубовете се обединиха около тази дата и сега се очаква санкция от страна на правителството.

Президентът на лигата Кристиан Зайферт каза, че има готовност за възобновявяне на местните шампионати най-рано от 9 май.

По трибуните няма да има фенове.

"Kрайното решение е на политиците. Те ще преценят дали това да е 9 май. Ще бъдем готови и за по-късна дата, ако те така решат", каза Зайферт.

На мач ще могат да присъстват максимум 322 души на и около стадиона - футболисти, треньори, подавачи на топки, медицински, технически лица и представители на телевизиите, отговарящи за излъчването на срещите.

Всяка седмица футболистите и треньорите ще бъдат тествани за коронавирус поне по веднъж, а за тази цел ще бъдат нужни 25 000 теста.

"Професионалният футбол ще изразходи по-малко от 0.4% от наличните в страната тестове за Cоvid-19", каза Зайферт

14 от 1100 професионални играчи в страната са дали положелни проби за коронавирус, но всички те вече са излекувани.

От две седмици отборите тренират на малки групи.

Всички медийни партньори без един са се съгласили да изплатят дължимите до 30 юни пари от ТВ права на всичките 36 клуба от Първа и Втора Бундеслига.

mediapool.bg