Кламер БГ - Новини: Петима от групата за мокри поръчки остават в ареста, един е под "домашен арест"

Петима от групата за мокри поръчки остават в ареста, един е под "домашен арест"

България

|
Съб, 17 Ян 2015г. 21:36ч.
Петима от групата за мокри поръчки остават в ареста, един е под "домашен арест"

Специализираният наказателен съд остави в ареста петима от задържаната група за мокри поръчки, а един беше пуснат под домашен арест. Решението беше взето след пет часа заседание.

Прокуратурата поиска най-тежката мярка за неотклонение на Мила Георгиева, синът й Михаил Георгиев, доведеният й брат Максим Кулишев, Георги Божилов, Ангел Ангелов и Мирослав Стоянов.

Съдът уважи искането за всички, без това на Ангел Ангелов, на когото беше наложена по-лека мярка за неотклонение "домашен арест" заради тежкото му семейно положение.

Останалите обвиняеми - Мила Георгиева, сочена за създател и ръководител на групата и Михаил Георгиев, Георги Божилов, Мирослав Стоянов и Максим Колишев, които са сочени като участници в организираната престъпна група са с наложена мярка за неотклонение "задържане под стража".

Най-тежката мярка за неотклонение спрямо тях е взета заради обоснованото предположение, че обвиняемите могат да се укрият или да извършат друго престъпление.

В съдебната зала стана ясно, че прокуратурата е разпитала близо 16 свидетели. Част от тях са останали анонимни и вече са със защита. Обвинението твърди, че те са били близки до Мартин Георгиев.

Групата се свързва с опит за убийство на Тихомир Дочев - Мравката, Георги Семерджиев - Жоро Шопа и на собственика на заведение в Слънчев бряг - Радостин Бързанов.

Всички имат право да обжалват пред по-горната инстанция.

На 14 януари при акция на полицията и спецпрокуратурата в София беше разбита група за поръчкови убийства, според МВР, като първоначално бяха задържани осем души.

Като лидери на престъпната група бяха посочени Мила и Мартин Георгиеви, майка и син. Сред задържаните са още брат й Ангел Ангелов, бившият й мъж Михаил Георгиев и Максим Кулишев – син на бившия шеф на митниците Христо Кулишев.

Олег Попов и Антоний Янков също бяха сред арестуваните от полицията в сряда, но прокуратурата днес не поиска задържането им под стража. Тогава от МВР съобщиха, че още двама от престъпната група се издирват - синът на Мила - Мартин Георгиев и Пламен Цеков.

При зрелищния обиск в дома на Мила Георгиева в столичния кв. "Бояна" в сряда са били открити и иззети множество наркотични вещества, основно марихуана, както и оръжия, съобщи в четвъртък МВР.

mediapool.bg