Кламер БГ - Новини: Спасителни екипи намериха овъглено тяло на изгорелия ферибот

Спасителни екипи намериха овъглено тяло на изгорелия ферибот

България

|
Ср, 23 Фев 2022г. 20:47ч.
Спасителни екипи намериха овъглено тяло на изгорелия ферибот

Спасителни екипи намериха овъглено тяло на изгорелия ферибот

Спасителни екипи намериха овъглено тяло на изгорелия ферибот "Юрофери Олимпия". Информацията бе потвърдена пред бТВ от спасителните екипи в Гърция. Веднага са уведомени българските власти и близките на хората в неизвестност. От петък сутринта след избухването на пожара на ферибота "Юрофери Олимпия", пътуващ от Италия за Гърция, в неизвестност са 10 души, 7 от тях са от България.

Следва разпознаване на починалия.

Това е втората жертва на пожара. В неделя беше открито тялото на 58-годишен гръцки шофьор. В същия ден по чудо жив и здрав от ферибота излезе 21-годишен гражданин на Беларус.

Близките на семействата са от дни в Гърция и в момента пътуват към военно пристанище в Астакос, където предстои ще има разпознаване на намереното тяло.

До вторник, пет дни специализирани екипи се опитваха да охладят кораба, където температурата е изключително висока и да влязат, за да проверят помещенията.

Според информацията корабът не може да бъде изтеглен в близост до Корфу, заради токсичността на товара. Районът на Астакос е разположен на голямо разстояние от градски център, което ще осигури безопасна работа за екипите.

Според информация на в. "Прото тема" за изтегляне на кораба ще се необходими 30 часа, тъй като трябва да се спазва голямо отстояние от влекача и да се поддържа ниска скорост. Когато плавателният съд пристигне до Астакос, спасителната операц

mediapool.bg