Кламер БГ - Новини: София събрала повече приходи от данъци и такси в сравнение с 2014 г.

София събрала повече приходи от данъци и такси в сравнение с 2014 г.

България

|
Пет, 03 Апр 2015г. 13:18ч.
София събрала повече приходи от данъци и такси в сравнение с 2014 г.

Започналата по-рано данъчна кампания в София е докарала повече постъпления в общинския бюджет за първите три месеца на годината в сравнение с резултата за 2014 г. Това каза зма.-кметът по финансите в Столичната община Дончо Барбалов.

До края на март собствените приходи на местната власт са 131.4 млн. лв., което е с 24.4 млн. лв. повече в сравнение със същия период на миналата година.

Тази година плащането на данъците в София започна в края на януари, а не от началото на март, както обикновено.

До момента приходите от данъци са 63 млн. лв., което е с 10.9 млн. лв. повече от първите три месеца на миналата година. Събрани са 26.6 млн. лв. от данък сгради и 21 млн. лв. от този върху автомобилите. "Най-положителна е тенденцията при данъка върху моторните средства, от който са събрани 3.9 млн. лв. повече от миналата година, и при такса смет, от която са постъпили 40.9 млн. лв. или с 4.8 млн.лв. повече от предишната година", каза Барбалов.

Той добави, че за първите три месеца на годината приходите от глоби и наказателни лихви за забавени плащания са 3.1 млн. лв. Зам.-кметът ще предложи дейността по събирането им да се координира от единно звено в администрацията.

mediapool.bg