Кламер БГ - Новини: Премиерът: До две години Варна ще върне стария си блясък

Премиерът: До две години Варна ще върне стария си блясък

България

|
Пет, 03 Апр 2015г. 16:09ч.
Премиерът: До две години Варна ще върне стария си блясък

До две години Варна ще върне стария си блясък. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който присъства на откриването на онкологичния и лъчетерапевтичен център "Св.Марина" в едноименната университетска болница.

По думите му това ще стане с "докарването" на магистрала "Хемус" до града, с основното преасфалтиране на булевардите, с градската среда и всичко останало.

Борисов е на мнение, че новият онкоцентър с медицинската апаратура в университетската болница "Св.Марина" ще доведе и чужденци и ще има опашка, както в Турция.

Борисов каза, че така ще се реши до голяма степен това, което е възможно да се направи за едни толкова тежки заболявания като онкологичните.

Здравният министър Петър Москов заяви, че с новооткрития център е завършен цялостният кръг за лечение на онкозаболяванията във Варна.

Проектът за изграждането на центъра е част от средносрочната рамкова инвестиционна програма на здравното ведомство по схемата за безвъзмездна финансова помощ за реконструкция, обновяване и оборудване на държавни лечебни и здравни заведения в градските агломерации.

Проектът се финансира от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет. Общата стойност на проекта е близо 19 милиона лева.

mediapool.bg