Кламер БГ - Новини: София стартира програма за млади спортисти със 150 000 лв.

София стартира програма за млади спортисти със 150 000 лв.

България

|
Вт, 24 Ноем 2020г. 18:41ч.
София стартира програма за млади спортисти със 150 000 лв.

Нова младежка програма, наречена "София - град на младите и активните" и с бюджет 150 000 лв. стартира Столична община. С проекти по нея ще могат да кандидатстват младежи от 15 до 29 години. Докладът за новата програма бе приет днес на заседанието на комисията по финанси към СОС и предстои да бъде гласуван от Столичния общински съвет този четвъртък.

Максималното финансиране за един проект е 7000 лв. Програмата ще финансира проекти от образователни институции, районни администрации и малки населени места, форми на ученическо и студентски самоуправление, НПО-та, регистрирани в Столична община.

Координатор по реализирането на "София - град на младите и активните" е зам.-кметът по образование доц. Тодор Чобанов.

Сред приоритетите на програмата са създаване на младежки клубове, обществени и информационни центрове, центрове за услуги и др. Изискването е те да са организирани от самите млади хора, съобразно потребностите и интересите им според спецификата на града ни и за целите на бъдещото му развитие.

Друг приоритет е социално включване на младите посредством конкретни инициативи и дейности за придобиване на личностен, професионален и социален опит, посочват от общината и др. Ще се финансират обаче и изработването на хартиени, аудио и видео матриали за младите

mediapool.bg