Кламер БГ - Новини: "Софийски имоти" ще е с нов директор, промени в борда на "Топлофикация"

"Софийски имоти" ще е с нов директор, промени в борда на "Топлофикация"

България

|
Четв, 28 Септ 2017г. 15:59ч.
"Софийски имоти" ще е с нов директор, промени в борда на "Топлофикация"

Смени в бордовете на част от общинските фирми в София гласува Столичният общински съвет в четвъртък. Общинарите избраха директори на акушеро-гинекологичните болници "Шейново" и "Св. София" (бившата "Тина Киркова") и смениха част от членовете на бордовете на "Софийски имоти", "Топлофикация" и "Спортна София".

Дружеството "Софийски имоти" вероятно ще има и нов директор.

Промените се правят след конкурси, обявени основно заради изтичането на мандатите на досегашните съвети на директорите.

Нов директор в "Софийски имоти"

Един нов член влиза в борда на директорите на "Софийски имоти". Това е Димитър Шивачев, който вероятно ще бъде избран и за изпълнителен директор на дружеството. Той ще замени на поста сегашния изпълнителен директор Анастас Тодоров. Тодоров все пак запазва мястото си в съвета на директорите. В него и след конкурса остава Полина Витанова.

Бъдещият нов шеф на "Софийски имоти" досега е бил негов зам.-изпълнителен директор по икономическата част. Той влиза в борда на мястото на Добромир Бориславов, който по-рано оглави Столичния зоопарк.

Смени в "Топлофикация" и "Спортна София"

Нови попълнения има и в борда на "Топлофикация-София". На мястото на Васко Павлов и Любен Параламов влизат Десислава Билева и Петър Тодоров. Мястото си в борда, както и като изпълнителен директор запазва Георги Беловски. Смените там са, тъй като досегашното ръководство беше назначено до провеждането на конкурс.

Десислава Билева е икономист по образование и преподавател в Нов български университет. Работила е в Националната компания "Железопътна инфраструктура", Министерството на здравеопазването, както и по европейски проекти в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Петър Тодоров е кадър на "Топлофикация" и оглавява дирекцията за инвестиции. Бил е и зам.-изпълнителен директор на дружеството.

Ново лице влиза и в борда на "Спортна София", която стопанисва общинските спортни обекти. Стефан Йорданов заменя в съвета на директорите Николай Крулев. Йорданов е в ръководството на спортната федерация на деца, лишени от родителски грижи, и има опит в организирането на спортни събития.

Очакван избор

Общинският съвет избра нови стари шефове на АГ болниците "Св. София" и "Шейново". След конкурс поста си в "Шейново" запази д-р Румен Велев. Той е събрал повече точки от единствения си конкурент д-р Пламен Димов.

За директор на Първа АГ болница "Св. София" е избрана временно изпълняващата длъжността д-р Гергана Коларова, която беше и единствен кандидат. Тя пое болницата, след като д-р Иван Костов напусна шефското място и оглави "Майчин дом".

Преди дни Сметната палата публикува одити на "Майчин дом" и "Св. София", в които се казва, че работата на двете болници "не е достатъчно ефективна и ефикасна за задоволяване потребностите на обществото от съвременни и качествени акушеро-гинекологични услуги“. Проверките в тях обаче са правени по време на предишни ръководства.

mediapool.bg