Кламер БГ - Новини: Соломон Паси: Америка въздъхва, светът си отдъхва

Соломон Паси: Америка въздъхва, светът си отдъхва

Свят

|
Пон, 09 Ноем 2020г. 10:09ч.
Соломон Паси: Америка въздъхва, светът си отдъхва

"Америка въздъхва, светът си отдъхва, никога в историята на САЩ, поне след Втората световна война, американците не са се радвали толкова на провала на един човек", коментира бившият външен министър Соломон Паси.ю

Избраният за 46-и президент на Съединените щати Джо Байдън получи повече гласове отколкото всеки друг президент досега. За първи път в историята на щатите и жена ще e вицепрезидент. А Доналд Тръмп, който напуска Овалния кабинет, обеща да оспори изборите.

Тръмп имаше и позитивна политика, смята Паси

"В Близкия изток, той успя да постигне мир между Израел, Бахрейн, Обединените арабски емирства и Судан. Това е колосален напредък, за който демократическото управление на Обама не можеше да и да мисли. Той ще прати жена на Луната, възстановява американското присъствие в Космоса, цялата политика с 5G и рисковете, които идват от Китай са добро наследство на Байдън, демократите нямаха смелостта да подхванат тази политика", посочи Паси пред бТВ.

Но Америка беше разделена с Тръмп, каза Паси и видя в Байдън обединител – вежлив, предсказуем човек, което за политиката е добре, добави той.

Тръмп беше против световните организации, а Байдън ще върне Америка в системната игра, каза Паси.

Той беше водещ сенатор по ратификацията на членството ни в НАТО, обясни бившият външен министър.

mediapool.bg