Кламер БГ - Новини: Служители на компания за външна реклама отсекли дървета пред билборд

Служители на компания за външна реклама отсекли дървета пред билборд

България

|
Вт, 27 Юни 2023г. 14:20ч.
Служители на компания за външна реклама отсекли дървета пред билборд

Снимките на отрязаните дървета бяха разпространени от кмета на

Служители на компания за външна реклама са отсекли две дървета пред билборд на бул. "Шипченски проход" в столичния район "Слатина". Сигналът за това подаде кметът на района Георги Илиев, който пък получил информацията от гражданин.

Според информацията във фейсбук страницата на Илиев "двама служители на JCDecaux към 23 ч. отрязват короните на две от дръвчетата, засадени пред зала "Универсиада" и на самия булевард "Шипченски проход". Дърветата са засадени от общината. Растенията са млади и според гражданина, подал сигнала "тъкмо са започнали да оформят короната си", а това пречело на билборда.

От снимките към публикацията се вижда, че са отрязани короните на младите дървета.

По-късно председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев обяви, че е подал сигнал до СДВР за отсичането на дърветата. Той поискал проверки да направят и общинската дирекция "Сигурност", и Столичният инспекторат. Проверяват се записите на камерите на пътното платно и други, които има наоколо. Нужно е спешно да се съберат доказателства и да се вземат мерки, съобщиха от администрацията на общинския съвет.

"Тук не става въпрос само за едно дръвче, става въпрос за целенасочено погазване на правилата. София не е Дивия Запад и не може някой да си помисли, че може безнаказано да премахва фиданки, в който и да е столичен район. Ясно е кой има интерес от рязането на дръвчета пред рекламни съоръжения. Но ние няма да го позволим!", коментира Георгиев.

mediapool.bg