Кламер БГ - Новини: Следователка е арестувана след нападение срещу полицаи

Следователка е арестувана след нападение срещу полицаи

България

|
Четв, 21 Май 2020г. 16:34ч.
Следователка е арестувана след нападение срещу полицаи

Следователка от Софийската градска прокуратура е била арестувана заради нападение срещу полицаи, съобщиха от държавното обвинение. Инцидентът е станал в сряда вечерта в столичния квартал "Света Троица". Автопатрул бил изпратен пред блок, където празнуавала компания от няколко възрастни и деца. Сигнал до МВР бил подаден заради силната музика.

Сред празнуващите била и следователката с инициали Н.К.–Т. Тя отказала да изпълни полицейските разпореждания, след като й било обяснено, че се нарушава общественият ред.

Според прокуратурата те се държала "арогантно, седнала на пейка и вдигнала чаша с водка". Полицаите поискали личните документи на присъстващите. Докато проверявали нейните, следователката започнала да ги обижда. След това напрежението ескалирало и се стигнало до нападение срещу униформените.

"Последвало и агресивно поведение от нейна страна спрямо униформен – дърпане за ръка и удряне по рамото. Служителят на реда направил опит да я спре и да й сложи белезници. Един от мъжете от компанията - напръскал със спрей полицейски служител и ударил друг в областта на лицето", съобщават от прокуратурата.

Следователката и мъжът със спрея били арестувани. Повдигнати са им обвинения за хулиганство и са били освободени под гаранция. Срещу следователката ще бъде образувано дисциплинарно дело.

mediapool.bg