Кламер БГ - Новини: Следизборен хумор: Джипката се продава, Каракачанов гласувал машинно с карта Billa

Следизборен хумор: Джипката се продава, Каракачанов гласувал машинно с карта Billa

България

|
Пон, 05 Апр 2021г. 13:42ч.
Следизборен хумор: Джипката се продава, Каракачанов гласувал машинно с карта Billa

Народното творчество в социалните мрежи вече роди редица подигравки и шеги с политиците след изборния ден. Една от проявите, предизвикала зевзеците, е обръщението на премиера Бойко Борисов в неделя посреднощ. Той се включи на живо във фейсбук, за да предложи "експертен кабинет". Министър-председателят направи включването си на фона на митичната вече джипка, с която досега месеци наред обикаляше страната.

Нов внос, реални километри

В отговор в социалните мрежи се появи обява за продажба на колата. Цената й е фиксирана на 56 хил. лв. Потребители хвалят джипката, че е обслужена и застрахована. Ако я купиш, се "качваш и караш". Нов внос е и километрите са й реални.

Ако изключите звука на видеото с ББ, ще решите,че си продава колата...

Posted by Колажи и карикатури on Monday, April 5, 2021

Не с торбичка, а с карта

Вицепремиерът Красимир Каракачанов също отнесе доза подигравки. Една от актуалните шеги по негов адрес е:

"Каракачанов гласува машинно с карта Billa".

В действителност той гласува с хартиена бюлетина.

Преди няколко месеца имаше стотици колажи с него, на които неизбежно бе поставяна найлонова торбичка на известната верига. Миналата година Каракачанов дори помоли шегата с торбичката да спре, което, разбира се, само я засили.

Гласувал, ама не за себе си

"Марешки е гласувал, но не за себе си, не е прочел бюлетината", гласи друга шега. Бизнесменът, който преди изборите влезе в коалиция с Валери Симеонов, не събра достатъчно гласове, за да влезе в парламента.

Posted by Колажи и карикатури on Sunday, April 4, 2021

Закачката с него е заради признанието му, че е подписал проекта за нова конституция, внесен от ГЕРБ, без изобщо да я е чел.

В министерския съвет с балет "Магаданс"

Извор на шеги стана и втората политическа сила "Има такъв народ" на Слави Трифонов. Появи се майтапът, че заседанията на Министерския съвет в бъдеще може да започват с танц на балет "Магаданс", който открива шоуто му от години. Друго предложение е в началото да звучи "Едно ферари с цвят червен".

Друг актуален майтап е базиран на изборните резултати на Трифонов сред българите в чужбина.

mediapool.bg