Кламер БГ - Новини: Скандал за тоалетна може да коства поста на шефа на столично полицейско управление

Скандал за тоалетна може да коства поста на шефа на столично полицейско управление

България

|
Съб, 29 Юни 2019г. 17:53ч.
Скандал за тоалетна може да коства поста на шефа на столично полицейско управление

Скандал в ранните часове в събота заради тоалетна може да коства поста на началника на столичното Шесто Районно управление на МВР Петър Василев. Това стана ясно от думите на шефа на СДВР Георги Хаджиев и вътрешният министър Младен Маринов.

Инцидентът е станал в столичния кв. "Лозенец" тази нощ. Шефът на полицейското управление спрял колата си на гише за поръчки на храна от заведение, работещо на принципа поръчваш, но без да слизаш от колата си. В автомобила с него е имало още един мъж.

От прозореца на колата Петър Василев попитал за тоалетната. Обяснили му, че заведението е затворено. Той се ядосал, почнал да буйства и уринирал в храстите.

Охраната на заведението подала сигнал до органите на реда в 3:13 часа. Когато полицаите отишли на място Василев вече го нямало.

На бул. "България" бил спрян от пътни полицаи. Отказал да даде за проверка документите на автомобила си. Отказал да му бъде направен тест за алкохол с дрегер. Не се явил и на кръвно изследване, каза шефа на СДВР.

Законът предвижда в такъв случай на началника на столичното полицейско управление да му бъде отнета книжката за 2 години, а колата му е служебно да бъде дерегистрирана за 1 година.

По време на разговорите с Василев, след като бил спрян, станало дума, че е началник на Районно управление в София, но не е парадирал с това, каза шефът на СДВР.

Материалите по случая ще бъдат докладвани в прокуратурата, за да се прецени дали има хулиганска проява.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов каза, че е работил преди с Василев и го определи като добър полицай.

"В дадени случаи е вършил отлична работа като полицай, но виждате какво може да стане, като забравиш кой си. Говори колко се възмущава", каза Младен Маринов. Той допълни, че личният пример, който даваш е много важен и няма да толерира такова отношение независимо от кого и на каква длъжност е.

По случая ще бъде образувано вътрешно разследване.

mediapool.bg