Кламер БГ - Новини: Синът на панагюрския кмет отново е арестуван

Синът на панагюрския кмет отново е арестуван

България

|
Пет, 29 Апр 2022г. 15:09ч.
Синът на панагюрския кмет отново е арестуван

Синът на панагюрския кмет отново е арестуван

Иван Белишки, син на кмета на Панагюрище Никола Белишки, е бил арестуван. Младият мъж е задържан от полицаи в Кюстендил по подозрение, че е подпалил чужд имот – сухи треви и ниска растителност около с. Ломница. Огънят е обхванал около 50 дка, но е бил потушен от пожарникари.

След ареста на кметския син наблизо е открит автомобил. В него са намерени патрон и пистолет. При обиск в къща в селото, в която живеел Иван Белишки, са открити два пистолета, ловна пушка и над 400 патрона от различен калибър.

При ареста Белишки е бил въоръжен с нож и пистолет. 22-годишният мъж е оказал съпротива.

Задържането му е заснето от съпругата му. Видеото бе публикувано във фейсбук. В него се вижда как Белишки е свален на земята от двама полицаи, които се опитват да му поставят белезници. Той твърди, че служителите го душат и нарича единия "мърша". По-късно видеото бе изтрито. Младият мъж бе оставен за постоянно в ареста от съда в Кюстендил.

Пред OFFnews кметът твърди, че семейството му било подложено на тормоз. Той разказва, че получавал заплахи и въпреки че подал сигнал, разследване нямало. Според него полицаите са действали по анонимен сигнал и не се легитимирали както ги задължавал законът.

Това не е първият арест на Иван Белишки. През миналата пролет той бе арестуван по подозрение, че е предизвикал катастрофа с три коли в центъра на Панагюрище. Тогава джипът ме се вряза и във витрина на магазин.

Освен това срещу Белишки има и обвинителен акт за незаконна търговия с антики. По това дело той бе арестуван след журналистическо разследване през лятото на 2019 г. Тогава кметският син отправи и заплахи към репортера, автор на разследването. За тях обаче дело не бе образувано.

Преди месец младият Белишки влезе в новините след като на митинг срещу войната в Украйна запали руското знаме. В социалните мрежи могат да се намерят негови видеа с военна униформа пред логото на взвода "Азов".

mediapool.bg