Кламер БГ - Новини: Махнатият от Нинова шеф на "Кинтекс" ще я съди

Махнатият от Нинова шеф на "Кинтекс" ще я съди

България

|
Пет, 29 Апр 2022г. 15:44ч.
Махнатият от Нинова шеф на "Кинтекс" ще я съди

архивна снимка БГНЕС

Отстраненият шеф на "Кинтекс" Александър Михайлов, чието освобождаване обаче не е вписано още в Търговския регистър, обяви, че ще съди министър на икономиката и индустрия Корления Нинова. Причината са нейни извялнеия пред медии от петък, че е махнала Михайлов, защото "докато е директор на "Кинтекс" участва в други фирми с предмет на дейност търговия на оръжие и е прехвърлил договори към тях".

В изявление до медиите той обяснява, че при назначаването му притежава две фирми, на които Нинова се позовава като повод за съмнение за конфликт на интереси. Според Михайлов обаче тези фирми никога не са искали лиценз за извършване на търговия с оръжие. Това следва да е ясно на Корнелия Нинова, тъй като регистърът с лицензирани фирми се администрира от ръководеното от нея министерство, посочва той и допълва, че фирмите дори не са имали никога каквато и да било търговска дейност.

По думите му дружествата са декларирани пред КПКОНПИ при назначаването ми за изпълнителен директор. "Невъзможно е те да са хипотеза за какъвто и да е конфликт на интереси при положение, че никога не са работили", заявява Михайлов.

Той обяснява, че навремето е работил в частни компании, занимаващи се с оръжейна търговия, но последната от тях е напуснал на 01.10.2021 г. или близо месец преди да бъдe назначен начело на "Кинтекс". "В този смисъл в никакъв момент не съм бил едновременно ръководител на държавно дружество и участник в частна фирма в същия сектор. Твърдението, че съм "дал договори" е скандално и цели единствено да урони доброто ми име", допълва изпълнителният директор на "Кинтекс".

Той заявява, че в никакъв момент не е имало съмнение или твърдение, че "Кинтекс" изнася оръжеие за Украйна или Русия.

"Това, което нееднократно съм заявявал, е че българско въоръжение и боеприпаси е възможно да стигат до Украйна чрез фирми посредници в Полша, Словакия и Чехия", допълва Александър Михайлов и обещава да опровергава с факти, документи и хронология всяка невярна информация по негов адрес и за дружеството.

mediapool.bg