Кламер БГ - Новини: Сийка Милева участва безуспешно в конкурса за върховни прокурори

Сийка Милева участва безуспешно в конкурса за върховни прокурори

България

|
Вт, 15 Март 2022г. 14:04ч.
Сийка Милева участва безуспешно в конкурса за върховни прокурори

Сийка Милева участва безуспешно в конкурса за върховни прокурори

Говорителката на главния прокурор Сийка Милева не успя да се класира в конкурса за върховен прокурор, въпреки отворените цели 12 позиции. Тя се е класирала на 17-то място съобщи правният сайт lex.bg. В момента Милева е прокурор в Специализираната прокуратура, която управляващите планират да закрият, но работи и като говорител на Иван Гешев.

С най-висок резултат в конкурса се класирана Иванка Трифонова от Софийската апелативна прокуратура. В него са участвали общо 169 прокурори.

Управляващата коалиция има намерение да закрие специализираните прокуратура и съд, което принуди част от спецпрокурорите да опитат да се трудоустроят шреди това.

Зам.-шефката на Специализираната прокуратура Евгения Щъркелова, която стана известна като прокурорка с пръскачките от делото "НАПлийкс", се опита да стане съдия в Софийския градски съд. Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет обаче отказа това прехвърляне.

Преди това Щъркелова обясняваше, че пръскачките пред парламента може и да са били хакнати, за да пръскат разни политици, когато минават. Малко след нейното изказване стана ясно, че пръскачките се пускат ръчно.

mediapool.bg