Кламер БГ - Новини: Волен Сидеров напомни за себе си. Този път нахлу в Нова тв

Волен Сидеров напомни за себе си. Този път нахлу в Нова тв

България

|
Вт, 15 Март 2022г. 18:07ч.
Волен Сидеров напомни за себе си. Този път нахлу в Нова тв

скрийншот от телевизията на

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров отново напомни за себе си като нахлу в сграда. Този път в Нова телевизия, където изненадващо се появи във вторник, за да държи сметка за редакционната политика на медиата за войната в Украйна.

Сидеров открай време е ярък пропагандатор на политиката на Кремъл, затова не е изненадващо, че и сега защитава тезите на Путин за нахлуването в Украйна.

Откакто не е в парламента, Сидеров изчезна от публичната сцена. На последните избори партията спечели едва или 0.46% и така остана без партийна субсидия, макар партийната телевизия "Алфа" да продължава работа.

Отсъствието на Волен Сидеров с настоящото Народно събрание се компенсира от проруската партия "Възраждане", чийто лидер Костадин Костадинов използва парламентарната трибуна за същата пропаганда.

Нахлувайки в сградата на Нова тв, Сидеров е търсел лично обяснение от служител на телевизията.. В началото твърдял, че има среща, но е отказал да съобщи на охраната с кого. След спор се качва на един от етажите, а накрая се налага полиция да го изведе. Цялата постановка е продължила повече от 30 минути, в които Сидеров се е държал агресивно с няколко служители, работещи в сградата.

От Нова тв излязоха със следната позиция:

"NOVA счита за недопустимо поведението на лидера на "Атака" Волен Сидеров, който нахлу днес в сградата на медиата, придружен от своята съпруга Деница Гаджева и екип на партийната телевизия "Алфа". NOVA осъжда категорично агресивните действия на Волен Сидеров към журналисти и служители на медиата. По повод на твърденията му, че NOVA има тенденциозно отношение към партията, която представлява, медиата заявява, че политици не могат да се намесват в редакционната ѝ независимост".

По-късно и Съветът за електорнни медии (СЕМ) излезе с позиция:

"Съветът за електронни медии апелира политиците да се придържат към демократичните ценности и да не търсят евтина сензация. СЕМ осъжда всяка политическа интервенция в независимите медии. Конституцията на Република България и Законът за радиото и телевизията забраняват намеса от страна на политическите и икономическите субекти в дейността на медиите. Съветът напомня на представителите на АЛФА TВ, че запазването авторитета на професията и взаимното уважение между медиите са основополагащи етични правила".

Това не е първият път, в който Сидеров решава да нахлуе в избрана от него сграда и да провокира умишлено скандал. През 2019 г. в нощта на местните избори пробва да направи това в столичната зала "Арена Армеец". Няколко месеца по-късно той се държа скандално в ефира на БНТ и бе обявен за персона нон грата в обществената телевизия. След това той се опита да нахлуе в БНТ, а след като не се получи – започна да подава жалби срещу БНТ.

В нощта на местните избори през октомври 2015 г. Сидеров и вече покойният Десислав Чуколов се опитаха да се саморазправят с продавачи в денонощен клекшоп на "Раковски". После същото дуо вилня и в НАТФИЗ. Тогава Сидеорв се държа арогантно със студенти и журналисти, защото имал "граждански дълг" и размахваше депутатската си карта като оръжие.

Сегашното нахлуването

Сега Сидеров също търсеше максимален ефект и нахлуването му в сградата на Нова тв бе отразявано на живо по партийната му телевизия "Алфа". Той се появи със съпругата си Деница Гаджева, с репортер от телевизията си и с партийния пиар. От цялото им поведение обаче не се разбира какво точно правят и какво правят. В началото Сидеров и съпругата му прескачат загражденията и влизат в пререкания с охраната, после с други служители, които отказват да го пуснат, ако не каже с кого точно е срещата, каквато твърди, че има.

Впоследствие става скандал с друг служител, на когото Сидеров сваля маската, идва и свитата му, която обгражда мъжа, който настоява натрапниците да напуснат сградата и им казва: "На мен ми мирише на алкохол, вие в момента не сте адекватни".

По информация на Mediapool Сидеров е успял да се качи до етажа на администрацията, но не е намерил нюзрума и ръководството на телевизията.

Междувременно на място пристига и екип на полицията и Сидеров е изведен от сградата заедно с жена си и сътрудника от "Алфа", но на мястото вече има и репортер и оператор на Нова тв, които заснемат финалната сцена.

Как "Атака" сама си създаде повод

Във вторник сутринта Сидеров и свитата му са се обаждали на журналисти от БНТ, бТВ и Нова тв, обвинявайки ги в едностранно представяне на войната в Украйна. След като решават, че никой не им обърнал подобаващо внимание, вземат за мишена редакторката в Нова тв Косара Михалкова, която изглежда ги е ядосала най-много.

mediapool.bg