Кламер БГ - Новини: Серена Уилямс се отказа, Пиронкова е в трети кръг на "Ролан Гарос"

Серена Уилямс се отказа, Пиронкова е в трети кръг на "Ролан Гарос"

Спорт

|
Ср, 30 Септ 2020г. 14:17ч.
Серена Уилямс се отказа, Пиронкова е в трети кръг на "Ролан Гарос"

Цветана Пиронкова вече е участничка в третия кръг на Откритото първенство на Франция по тенис "Ролан Гарос", след като съперничката й във втория кръг, американката Серена Уилямс, се отказа от мача поради проблеми с ахилесовото сухожилие, съобщи в сряда Евроспорт.

Носителката на 23 титли от Големия шлем игра в първия кръг на турнира и отстрани с 2:0 сънародничката си Кристи Ан. Още при загрявката си тази сутрин обаче, тя е почувствала болка и с треньора й са решили, че няма смисъл да рискува да получи много по-тежка контузия, която би могла да означава и край на кариерата на 39-годишната тенисистка.

Тя обясни, че става дума за контузия, която се е появила на US Open, по време на полуфиналния й мач с Виктория Азаренка. Между US Open и "Ролан Гарос" Уилямс се е възстановявала в академията на треньора си Патрик Муратоглу, но така и не е била 100 процента готова за игра. След срещата й от първия кръг положението се е влошило.

"Осъзнахме, че да опитам да играя днес не е най-доброто решение за мен. Трудно ми е да ходя и това е знак, че имам нужда от възстановяване", каза Уилямс.

Пиронкова в първия кръг отстрани германката Андреа Петкович с 6:3, 6:3.

В третия кръг тя ще се срещне с победителката от мача между две чехкини – Барбара Стрицова и Барбара Крейчикова.

mediapool.bg