Кламер БГ - Новини: Сгрешена маркировка в новия участък от Околовръстния път на София за 147 млн. лв.

Сгрешена маркировка в новия участък от Околовръстния път на София за 147 млн. лв.

България

|
Четв, 28 Окт 2021г. 10:45ч.
Сгрешена маркировка в новия участък от Околовръстния път на София за 147 млн. лв.

Сгрешена маркировка в новия участък от Околовръстния път на София за 147 млн. лв.

Няколко дни, след като от агенция "Пътната инфраструктура" (АПИ) се похвали със завършването на Южната дъга на Околовръстния път в София, наблюдателни зрители забелязаха грешка при изпълнението.

Маркировката на кръговото кръстовище при квартал "Младост 4" е неправилна - позволява се навлизане в насрещното платно, съобщи бТВ.

По-наблюдателни са забелязали грешката, дори от разпространената от АПИ снимка.

Добрата новина е, че засега шофьорите не се подвеждат от сгрешената маркировка и до момента няма пътен инцидент след пускането на движението.

"Това е обект за 147 милиона лева. Смешно е да се допусне такава елементарна грешка. По-големият въпрос е как самият вътрешен надзор на фирмата как е допуснал такава нелепа грешка“, коментира Диана Русинова от Европейския център за транспортни политикипред бТВ.

От пътната агенция признават грешката и обещават да бъде поправена до края на седмицата.

"Относно маркировката в района на кръговото кръстовище на пътен възел "Младост" агенция "Пътна инфраструктура" своевременно е уведомила изпълнителя за необходимостта да отстрани частично изпълнена некоректна хоризонтална маркировка. Изпълнителят е поел ангажимент дейностите да бъдат извършени до 31октомври 2021 г., което е преди издаването на разрешение за ползване на обекта", посочват от АПИ.

В следващите седмици се очаква участъкът да получи Акт 16.

Новият 6-километров участък от Южната дъга на Софийския околовръстен път между магистрала "Тракия" и ж. к."Младост" беше изграден за две години от "ГБС-Инфраструктурно строителство" АД.

Строителният надзор е на обединение "СОП-Юг 2018" с участници "Консултантска инженерна група" ООД, "Айси Консулентен Цивилтехникер" ООД, "Ипсилон консулт" ЕООД, "Пи Ес Консулт" ЕООД и "Тренкадис" ЕООД.

mediapool.bg