Кламер БГ - Новини: Лицензът на "Делта Гард" се отнема заради обвиняем съдружник

Лицензът на "Делта Гард" се отнема заради обвиняем съдружник

България

|
Четв, 28 Окт 2021г. 11:32ч.
Лицензът на "Делта Гард" се отнема заради обвиняем съдружник

Снимка: бТВ

Процедурата по отнемане на лиценза на охранителната фирма "Делта Гард" е започнала заради обвиняем съдружник. Това съобщиха от МВР. В тези случаи полицията може да започне процедура по отнемане на разрешителното, тъй като съдружникът не е напуснал управлението на дружеството в рамките на 30-дневен срок. За самото обвинение не се дават подробности. Не се уточнява и кой от двамата съдружници е обвиняемият.

Според Търговския регистър "Делта Гард" е собственост на Димитър Спасов, известен с прякора Митко Каратиста, и Марин Русев. Двамата имат участия и в редица други фирми.

За започналата процедура по отнемане на лиценза се разбра в сряда от кратко съобщение, публикувано на страницата на националната полиция, която контролира охранителните фирми. От МВР уточняват, че представител на "Делта Гард" е получил лично съобщението същия следобед.

Сигнал срещу дружеството бе подаден миналата година от организацията "Антикорупционен фонд" (АКФ), които са автори на разследването "Осемте джуджета". В него бизнесменът Илия Златанов разказа, че бившия шеф на столичната следствена служба Петьо Петров се опитал да му отнеме асансьорните фабрики с помощта на висши прокурори. Един от заводите на Златанов – този в Дупница – се охраняваше от служители на "Делта Гард".

От писмо на вътрешния министър Бойко Рашков до АКФ става ясно, че след проверки са открити нарушения на служител, който трябвало да контролира работата на охранителните фирми в полицията в Кюстендил, която отговаря и за Дупница.

mediapool.bg