Кламер БГ - Новини: Силен снеговалеж в Северна Англия причини хаос

Силен снеговалеж в Северна Англия причини хаос

Свят

|
Пон, 04 Дек 2023г. 15:34ч.
Силен снеговалеж в Северна Англия причини хаос

Силен снеговалеж в Северна Англия причини хаос

Силен снеговалеж в Северна Англия принуди шофьорите да потърсят подслон или да прекарат нощта в колите си, и доведе до прекъсване на електрозахранването за повече от 2500 клиенти, съобщиха вчера местни служители, цитирани от Асошиейтед прес.

Камиони заседнаха в снега, блокирайки магистрали, а шофьорите съобщиха, че са им били необходими часове, за да извършат кратки пътувания, докато други бяха принудени да намерят място за престой по маршрута си или в автомобилите си.

"В момента наистина имаш чувството, че се разхождаш из Алпите или някой ски курорт", каза Харисън Уорд от района Лейк Дистрикт в Амбълсайд. "Щом няколко автомобила спрат, катастрофират или бъдат изоставени, тогава всичко спира", добави той.

Ант Брет каза, че е бил блокиран в колата си в продължение на 19 часа от събота следобед, докато е пътувал от Есекс до Къмбрия – пътуване, което е трябвало да отнеме малко повече от 5 часа.

Аварийно-спасителната служба на Къмбрия заяви, че е работила през цялата нощ, за да извади шофьорите от колите, затънали в дълбокия сняг. Полицейският инспектор на Къмбрия Анди Уилкинсън заяви, че бурята е била по-сериозна от прогнозираното и хората бяха призовани вчера да не пътуват до графството.

Училища, църкви и скаутска хижа бяха използвани за осигуряване на спешен подслон на блокираните пътници.

Над 2500 души останаха без електричество в Къмбрия, съобщават от местната електрическа компания.

Метеорологичната агенция на Великобритания издаде предупреждение за заледявания в части от Мидландс, Северна Англия, голяма част от Северен и Централен Уелс и Източна Шотландия от снощи до днес на обяд.

mediapool.bg