Кламер БГ - Новини: Първи смъртни случаи от коронавирус в САЩ, Австралия и Тайланд

Първи смъртни случаи от коронавирус в САЩ, Австралия и Тайланд

Свят

|
Нед, 01 Март 2020г. 11:56ч.
Първи смъртни случаи от коронавирус в САЩ, Австралия и Тайланд

Първи смъртни случаи от новия коронавирус бяха регистрирани в САЩ, Австралия и Тайланд. Междувременно Китай съобщи за увеличение на новите случаи на заразата вчера.

Здравните власти във Вашингтон съобщиха за първи смъртен случай от COVID-19 в Съединените щати.

По-късно президентът Доналд Тръмп уточни, че става въпрос за 50-годишна жена.

По думите му няма основание за паника, защото в страната има 22-ма заразени: “Справяме се наистина добре, много, много професионално. Страната ни е подготвена за всякакви ситуации. Бих искал да помоля и да обърна внимание на медиите и политиците да не предизвикват паника, защото няма причина за това“.

Австралиец на 78 години, пътувал на круизния кораб "Даймънд принсес", който беше поставен под карантина в Япония, стана първата жертва на вируса в Австралия.

Тайланд също съобщи за първи смъртен случай в страната, свързан с новия коронавирус, предаде ДПА. Става дума за 35-годишен мъж, който първоначално бил приет в болницата за лечение на малария и по-късно дал положителни проби за коронавируса. Пациентът починал от множествена органна недостатъчност.

Здравните власти разследват дали смъртта му е причинена от коронавируса, защото пробите му са били отрицателни след 16 февруари.

До днешна дата Тайланд е съобщил за 42 случая на заразяване с коронавируса. Трийсет пациенти са изписани от болницата, а 11 все още са лекувани.

Премиерът на Армения Никол Пашинян съобщи днес за първия случай на новия коронавирус на територията на страната. Пациентът е на 29 години, пристигнал е със самолет със съпругата си от Иран на 28 февруари, написа Пашинян на страницата си във Фейсбук.

Гърция потвърди три нови случая на COVID-19, с което заразените в страната станаха общо седем.

Междувременно Китай съобщи за 573 потвърдени нови случаи на вируса вчера, спрямо 427 предишния ден. Това е най-голямото дневно увеличение за една седмица, отбелязва Ройтерс.

mediapool.bg