Кламер БГ - Новини: Путин на отдих в тайгата преди Формула 1 в Сочи, където награди Люис Хамилтън

Путин на отдих в тайгата преди Формула 1 в Сочи, където награди Люис Хамилтън

Свят

|
Нед, 30 Септ 2018г. 18:34ч.
Путин на отдих в тайгата преди Формула 1 в Сочи, където награди Люис Хамилтън

Руският президент Владимир Путин е прекарал съботния ден в тайгата, съобщи неговият прессекретар Дмитрий Песков пред журналисти в неделя.

На тръгване от Душанбе в петък, където участваше в среща на върха с колегите си от Таджикистан и Киргизстан, Путин се е отбил в източносибирската република Хакасия, където изкарал кратка почивка в тайгата, каза Песков, но не разкри от кого е бил придружаван президентът и какво точно е правил.

Хакасия и Тува са често посещавани от Путин места за почивка. В края на август той прекара два дни в Тува заедно с министъра на отбраната Сергей Шойгу и шефа на Федералната служба за сигурност Александър Бротников. През 2017 г. руският президент пренощува в походни условия в сибирската тайга на Тува след работна визита в Красноярск, припомня РИА Новости. В Хакасия пък беше този януари.

След сегашния си престой в тайгата в Хакасия, Путин се отправил към Сочи, където в неделя се състоя кръг от шампионата на Формула 1, който бе спечелен от Люис Хамилтън.

Победителят бе награден от руския държавен глава, който традиционно присъства на руския етап от гонките на най-престижното автомобилно състезание в света.

Втори в надпреварата остана съотборникът на Хамилтън в "Мерцедес" – финландецът Валтери Ботас, а трети – представителят на "Ферари" Себастиан Фетел.

Преди награждаването Путин си поговорил за кратко с Хамилтън и го поздравил за победата.

mediapool.bg