Кламер БГ - Новини: Авиодиспечер загина в труса на остров Сулавеси, за да осигури излитане на самолет

Авиодиспечер загина в труса на остров Сулавеси, за да осигури излитане на самолет

Свят

|
Нед, 30 Септ 2018г. 21:20ч.
Авиодиспечер загина в труса на остров Сулавеси, за да осигури излитане на самолет

В Индонезия се простиха в неделя с 21-годишен авиодиспечер, който пожертва живота си, за да може да осигури излитането на самолет от най-тежко пострадалия град Палу в земетресението, ударило в петък индонезийския остров Сулавес, съобщи "Дейли мейл".

Антониус Гунаван Агунг бил на работа на 28 септември, когато започнало унищожителното бедствие. Младежът отказал да напусне поста си при първите трусове с магнитуд 6.1 заедно с колегите си. Вместо това той останал в командната кула, за да осигури излитането на пътнически полет на авиокомпанията "Батик Еър". Самолетът имал стотина пътника на борда.

След като успял да навигира самолета и се уверил, че машината е в безопасност, Агунг тръгнал да напуска кулата, но в това време трусовете вече били със сила 7.5 и сградата започнала да се руши.

На младежа му се наложила да скача от четвъртия етаж, в резултат на което получил множество вътрешни наранявания. В най-близката болница му била оказана първа помощ, но Агунг починал, без да дочака изпратения за него хеликоптер, за да бъде настанен в по-добре оборудвано медицинско заведение.

mediapool.bg