Кламер БГ - Новини: "Искрени съжаления" от принц Филип към пострадалата в катастрофата с него

"Искрени съжаления" от принц Филип към пострадалата в катастрофата с него

Свят

|
Нед, 27 Ян 2019г. 15:03ч.
"Искрени съжаления" от принц Филип към пострадалата в катастрофата с него

Херцогът на Единбург и съпруг на британската кралица Елизабет ІІ принц Филип изрази в собственоръчно написано писмо "искрените си съжаления" до жената, която пострада при причинената от него преди десет дни катастрофа, съобщиха британските медии в неделя.

97-годишният принц също така посочва, че не е видял автомобила, в който тя е пътувала, защото падналото ниско над пътя слънце го заслепило. Той също така пожелава на Ема Феъруедър бързо възстановяване.

46-годишната Феъруедър счупи китка при катастрофата, която се

случи на 17 януари в близост до имението Сандрингам. Тогава шофираният от съпруга на кралицата лендроувър изблъска от пътя автомобил "Киа", зад чийто волан е била 28-годишна приятелка на Феъруедър. Въпреки че колата на принца се преобърна, той не пострада, докато другата водачка получи порезни рани, а Феъруедър счупи китка. В киата беше и деветмесечното момченце на шофьорката, но то не пострада.

След инцидента Феъруедър се оплака,че принцът дори не е си извинил за случилото се.

"Искам да знаете колко съжалявам за ролята си в катастрофата. Не мога да си представя, че не видях колата ви да идва и съжалявам много за последствията", гласи написаното на ръка писмо от херцога на Единбург. Той обяснява, че е минавал хиляди пъти по това трасе и е добре запознат с неговата натовареност, но слънцето е блестяло силно в очите му и вероятно затова не е видял другата кола.

mediapool.bg