Кламер БГ - Новини: Избори по време на епидемия: Управляващата партия в Южна Корея спечели убедително

Избори по време на епидемия: Управляващата партия в Южна Корея спечели убедително

Свят

|
Четв, 16 Апр 2020г. 11:20ч.
Избори по време на епидемия: Управляващата партия в Южна Корея спечели убедително

Управляващата партия в Южна Корея печели убедителна победа на произведените вчера в условията на пандемията от коронавируса парламентарни избори, предаде Асошиейтед прес.

Управляващата Демократична партия и създадена от нея сателитна партия спечелиха 180 от общо 300 места в южнокорейския парламент, съобщиха изборните власти, след като приключиха с преброяването на гласовете.

Голямото мнозинство, спечелено на изборите, вероятно ще вдъхне допълнителна увереност на правителството на президента Мун Дже-ин да преследва свои ключови цели във вътрешната и външната политика като възобновяването на дипломацията със Северна Корея, докато се бори с кризата, причинена от коронавируса.

Избирателната активност на вчерашните избори бе най-високата от три десетилетия въпреки страховете, свързани с коронавируса, и правилата за спазване на социална дистанция в избирателните секции.

Броят на заразените с коронавирус в Южна Корея се увеличи с 22 души за последното денонощие и достигна 10 613, съобщи днес Центърът за контрол и профилактика на заболяванията към здравното министерство.

Това е най-малкият брой нови случаи от 20 февруари. От 22 нови заразени 11 са лица, пристигнали от чужбина.

За последните 24 часа са починали четирима пациенти. Общият брой на леталните изходи достигна 229.

За същия период от болници са изписани 141 пациенти. От началото на заразата в страната са излекувани 7757 души.

mediapool.bg