Кламер БГ - Новини: Ен Би Си нюз уволни водещ на популярно предаване за непристойно поведение

Ен Би Си нюз уволни водещ на популярно предаване за непристойно поведение

Свят

|
Ср, 29 Ноем 2017г. 17:22ч.
Ен Би Си нюз уволни водещ на популярно предаване за непристойно поведение

Американският телевизионен канал Ен Би Си нюз уволни популярния водещ на предаването си "Днес" (Today) Мат Лауър след получен сигнал от колега за непристойно сексуално поведение на работното място, заяви телевизията, цитирана от Ройтерс и ДПА.

"Макар за над 20-те години, от които е в Ен Би Си нюз, това да е първото оплакване от поведението му, ни бе дадено и основание да смятаме, че е възможно да не става дума за единичен случай", посочи в изявление ръководителят на Ен Би Си нюз Андрю Лак.

Засега представител на засегната страна не е открит за коментар.

В кратко изказване по време на ефир другият водещ на "Днес" Ал Рокър призна за уволнението. "За съжаление научихме новините за човек, който от 30 години е наш приятел, и всички се опитваме да ги превъзмогнем."

Президентът на САЩ Доналд Тръмп реагира на новината, като написа в Туитър: "Леле, Мат Лауър току-що бе уволнен от Ен Би Си за непристойно сексуално поведение на работното място. Но кога висшите ръководите на Ен Би Си и Комкаст ще бъдат уволнени за пускане на толкова много фалшиви новини. Проверете миналото на Анди Лак".

mediapool.bg