Кламер БГ - Новини: Въоръжен мъж се е самоубил, вместо да извърши нападение в увеселителен парк в Колорадо

Въоръжен мъж се е самоубил, вместо да извърши нападение в увеселителен парк в Колорадо

Свят

|
Вт, 31 Окт 2023г. 13:00ч.
Въоръжен мъж се е самоубил, вместо да извърши нападение в увеселителен парк в Колорадо

Въоръжен мъж се е самоубил, вместо да извърши нападение в увеселителен парк в Колорадо

Тежко въоръжен мъж се е самоубил, вместо да осъществи план за нападение с огнестрелно оръжие в планински увеселителен парк в американския щат Колорадо, съобщиха местните власти, цитирани от Асошиейтед прес.

20-годишният младеж бил открит мъртъв в тоалетна на парка "Гленууд кавернс" от екип по поддръжката в събота сутринта, преди паркът да отвори врати за посетители. Той е бил въоръжен с полуавтоматична пушка тип "АР", полуавтоматичен пистолет и експлозиви и е носил бронежилетка и облекло, подобно на това, което може да носи член на специалните полицейски сили, съобщиха властите.

На стената на тоалетната, в която мъжът е бил намерен да лежи на пода, е било написано съобщение: "Не съм убиец, просто искам да вляза в пещерите", съобщи Лу Валарио, шериф на окръг Гарфийлд. Наблизо е имало пистолет и взривни устройства, някои истински, а други - имитации, добави той. Пушката AR била на близкия плот заедно с колан, в който имало няколко пълнителя с боеприпаси.

Валиарио не може да потвърди дали заподозреният е оставил съобщението.

В автомобила на мъжа са открити множество самоделни взривни устройства, съобщиха властите.

"Като се има предвид подготовката, като се има предвид количеството на оръжията и боеприпасите, които е имал, почти изглежда много вероятно този човек да е възнамерявал да ги използва срещу хората. Решил е да не го направи", добави Валарио. Той отбеляза също, че паркът е щял да бъде претъпкан в есенния уикенд, а отдалеченото му местоположение е щяло да затрудни отвеждането на ранените в болница в случай на нападение в него.

Младежът живеел в близък град с майка си и брат си и няма досие. Оръжията му са били без серийни номера и не могат да бъдат проследени.

mediapool.bg