Кламер БГ - Новини: Въоръжен мъж е влязъл в имението на Гюлен в Пенсилвания

Въоръжен мъж е влязъл в имението на Гюлен в Пенсилвания

Свят

|
Четв, 04 Окт 2018г. 10:43ч.
Въоръжен мъж е влязъл в имението на Гюлен в Пенсилвания

Въоръжен мъж е бил забелязан в имението на ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен в американския щат Пенсилвания, съобщава БТА.

Сигнал за случая веднага е бил подаден в полицията, но междувременно нарушителят избягал, след като забелязалият го охранител произвел предупредителен изстрел.

При инцидента няма ранени и арестувани. Полицията в Пенсилвания е започнала издирване на заподозрения за нахлуването в имението на Гюлен, съобщи негов говорител.

Журналист от местния канал Би Ар Си Нюз 13 съобщи, че полицията е приканила съседите на ислямския проповедник да не излизат от домовете си, докато се издирва неизвестният мъж, предаде ДПА.

Турция обвинява Гюлен, че е подстрекател на опита за военен преврат срещу режима на Реджеп Тайип Ердоган през лятото на 2016 г. Имението на Гюлен се намира в Сейлърсбърг в планинския район Поконо на щата Пенсилвания, припомня Ройтерс.

Свързаният с Гюлен Съюз за споделени ценности припомни, че инцидентът в имението му е станал, след като говорител на турското президентство анонсира неотдавна "операции в чужбина" срещу поддръжници на проповедника, допълва "Франс прес".

Организацията

призова американските власти да продължат да държат Турция отговорна за действия и заплахи ѝ срещу невинни хора, както в САЩ, така и в чужбина.

mediapool.bg