Кламер БГ - Новини: Бивша футболистка обвини Сеп Блатер в сексуален тормоз

Бивша футболистка обвини Сеп Блатер в сексуален тормоз

Свят

|
Съб, 11 Ноем 2017г. 17:30ч.
Бивша футболистка обвини Сеп Блатер в сексуален тормоз

Вълната от секс скандали в Холивуд зави рязко към отстранения за корупция бивш шеф на световната футболна централа (ФИФА) Сеп Блатер. Швейцарецът бе обвинен в сексуален тормор от бившия вратар на женския национален отбор на САЩ Хоуп Соло. Тя твърди, че е била опипана от Блатер по време на церемонията за "Златната топка" през 2013 г.

В интервю за португалския вестник "Експресо" Соло казва, че Блатер я е “хванал за задника“. Случаят се е разиграл, докато футболистката и Блатер са на сцената и трябва да връчат награда на футболистката Аби Уомбах.

81-годишният Блатер определи обвиненията като “абсурдни“.

В отговор на въпрос защо не е огласила публично случая още през 2013 г., бившата вратарка обясни, че в цялата си кариера е опитвала да реши проблемите очи в очи. Тя твърди, че е опитала да говори с Блатер още тогава, но след церемонията той си е тръгнал веднага и не го е срещала повече.

На кадрите от официалния филм за церемонията се вижда, че Соло се качва на сцената заедно с Блатер. В интервюто тя заявява, че случката става секунди преди те да се появят на сцената, стоейки зад кулисите: "Хвана ме отзад, това беше на "Златната топка", точно преди да се качим на сцената. Нима сексуалният тормоз е нещо нормално".

Тя казва, че е била шокирана, но се е опитала да се концентрира, за да произнесе речта си.

Соло е олимпийска шампионка със САЩ от игрите в Пекин и Лондон, както и световна шампионка от 2015 г. Тя прекрати кариерата си през миналата година.

"Виждала съм много случаи, които започват по този начин и после завършват с брак с треньор, с физиотерапевт, доктори или пресаташета, но не би трябвало да се случва. Разочарована съм от жените, които избират да замълчат", каза Соло в началото на кампанията срещу сексуалното насилие #Metoo.

mediapool.bg