Кламер БГ - Новини: Байдън "не е сигурен" че би се кандидатирал за преизбиране, ако Тръмп не се кандидатира

Байдън "не е сигурен" че би се кандидатирал за преизбиране, ако Тръмп не се кандидатира

Свят

|
Ср, 06 Дек 2023г. 16:33ч.
Байдън "не е сигурен" че би се кандидатирал за преизбиране, ако Тръмп не се кандидатира

Джо Байдън

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че може би би се отказал от кандидатурата си за преизбиране ако не се беше изправил срещу Доналд Тръмп, като добави, че републиканецът представлява уникална заплаха за страната, предаде Ройтерс.

"Ако Тръмп не се кандидатираше, не съм сигурен, че щях да се кандидатирам", каза Байдън на събитие за набиране на средства за кампанията му през 2024 г. край Бостън. "Не можем да му позволим да спечели."

Забележките на Байдън идват в момент, в който дори твърдите избиратели на демократите изразяват загриженост относно възрастта на президента. Той навърши 81 години миналия месец.

Помощниците на президента все повече смятат, че Тръмп ще затвърди статута си на основен претендент за президентския пост на републиканците.

По време на президентската си кампания през 2020 г. Байдън често споменаваше, че решението му да се кандидатира се дължи отчасти на действията на тогавашния президент по отделни въпроси, включително с белия националистически митинг през 2017 г. в Шарлотсвил, Вирджиния.

mediapool.bg