Кламер БГ - Новини: Свлачище е причинило пукнатините по магистрала "Струма" в района на Дупница

Свлачище е причинило пукнатините по магистрала "Струма" в района на Дупница

България

|
Четв, 02 Апр 2015г. 12:48ч.
Свлачище е причинило пукнатините по магистрала "Струма" в района на Дупница

Активизирало се свлачище след интензивните валежи през последната година е причина за появилите се пукнатини по магистрала "Струма" в района на Дупница. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) по повод информацията за напукания нов участък от магистралата.

Теренът в този участък се е преовлажнил в резултат на свлачищния процес и обилните валежи, е посочено в съобщението на АПИ.

От около седмица изпълнителят на отсечката "ГБС Инфраструктурно строителство" за своя сметка отстранява появилите се пукнатини, казаха от фирмата пред Mediapool.

Намерено е техническо решение на проблема. Извършват се допълнителни мероприятия по отводнителните системи, с което ще се гарантира бъдеща устойчивост, посочват от АПИ.

Заради извършването на ремонтните дейности движението по платното от магистрала "Струма" в района на Дупница в посока София е отбито и се извършва само в крайната лява лента. Проблемният участък е сигнализиран с предупредителни пътни знаци.

Появилата се пукнатина е в продължение на около 15 метра - тръгва от банкета, преминава през аварийната и дясната лента, за да обхване и една трета от най-лявата. Пропуканият участък се намира върху близо 10-метров насип.

Отсечката от Долна Диканя до Дупница на магистрала "Струма" беше официално открита през лятото на 2013 г. от тогававшния министър на регионалното развитие Десислава Терзиева.

mediapool.bg