Кламер БГ - Новини: Сайтът “Миротворец“ в центъра на визита на шефа на украинското разузнаване у нас

Сайтът “Миротворец“ в центъра на визита на шефа на украинското разузнаване у нас

България

|
Вт, 08 Авг 2023г. 14:56ч.
Сайтът “Миротворец“ в центъра на визита на шефа на украинското разузнаване у нас

Кирило Буданов

Началникът на Главно управление "Разузнаване" на Министерството на отбраната на Украйна генерал-майор Кирило Буданов в бил на официално посещение у нас.

Той е разговарял с министъра на отбраната Тодор Тагарев и с директора на Служба "Военно разузнаване" бригаден генерал Венелин Венев.

“В хода на разговорите бяха дискутирани състоянието на регионалната и международната сигурност, перспективите за развитие на обстановката и други теми от взаимен интерес. От българска страна беше поставен и изяснен въпросът със сайта "Миротворец", съобщиха от пресцентъра на "Военно разузнаване".

По-рано този месец пред бТВ Буданов обясни, че попадането на лица от България и публикуването на снимките и имената им в сайта "Миротворец" не води до никакви юридически последствия.

"Попадането в него на лице или група лица, както се случва, не води до никакви юридически последствия. Това е абсолютно частна инициатива, която разяснява виждането на определена група хора относно дейността на други хора, относно това как те спрямо субективната си преценка, възприемат дейността им - като ущърб на Украйна или изказванията им са в ущърб на Украйна", посочи Буданов.

В сайта има списък на врагове на Украйна, сред които и български политици, анализатори и журналисти със силно проруски позиции.

Сайтът се използва проактивно от руските среди, а структури на ООН, ОССЕ, Европейския парламент и други международни организации призовават поведението му да бъде преразгледано.

mediapool.bg