Кламер БГ - Новини: Aнгел Бончев е обвинен, че заплашил сина си с пистолет

Aнгел Бончев е обвинен, че заплашил сина си с пистолет

България

|
Четв, 26 Окт 2017г. 16:25ч.
Aнгел Бончев е обвинен, че заплашил сина си с пистолет

Бившият съдружник на Гриша Ганчев – Ангел Бончев, бе обвинен, че заплашил сина си Бончо Аврамов, че ще го убие с пистолет, съобщиха от прокуратурата в петък.

Той бе задържан още в сряда вечерта, след като около 17.00 часа на хидропарка в Казичене заредил законния си "Глок", насочил го към сина му и се заканил: "Ей сега ще те гръмна като куче!"

Бончев бе отведен в столичното Осмо РПУ, но в четвъртък е бил освободен под гаранция от 500 лева, определена му от Софийската районна прокуратура. От съобщението на разследващите става ясно, че Аврамов е свидетелствал срещу баща си – почувствал "основателен страх" за живота си.

Ангел Бончев бе една от жертвите на т.нар. банда за отвличания "Наглите" през 2008 г., като похитителите му дори отрязаха част от пръстите на една му ръка и ги пратиха на близките му като доказателство за сериозността на намеренията им. При плащането на откупа за свободата му бе отвлечена и покойната му съпруга Камелия.

При последвалите преговорите за нейното освобождаване той бе получил есемес, с който бе уведомен, че трябва да дари събраните до момента пари за откуп на фондация, която набира средства за лечение на рак на гърдата чрез кампания по телевизия бТВ.

На следващия ден Бончев направи официално изявление по телевизията и в него обяви, че собственикът на "Литекс комерс" Гриша Ганчев го е отстранил от целия бизнес, а събраната сума от 157 000 евро дарява на фондацията.

Впоследствие бившият борец осъди окончателно фондацията "Утре за всеки", на която бе принуден да дари парите. Съпругата му Камелия Бончева пък почина от рак, който разви покрай отвличането й.

mediapool.bg