Кламер БГ - Новини: С автошествие "Отровното трио" поиска оставките на Борисов и Гешев

С автошествие "Отровното трио" поиска оставките на Борисов и Гешев

България

|
Пет, 04 Дек 2020г. 18:13ч.
С автошествие "Отровното трио" поиска оставките на Борисов и Гешев

С автошествие в столицата, придвижвано на бавна скорост и с натиснати клаксони, "Отровното трио" поиска в петък оставката на правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

Шевствието тръгна от сградата на Българската народна банка и стигна до парка "Врана", като автомобилите се движеха с 20 километра в час. Под тази форма "Отровно трио" реши красноречиво да покаже, че над 100-те дни протестите с искане за оставка на правителството и на главния прокурор не са приключили.

"Протестите промениха своята форма. Те не са приключили. Правим такива автошествия, за да спазваме противоепидемиологичните мерки, защото виждаме, че ситуацията в държавата е доста сложна с коронавируса. Днес отново ще караме този път в друг маршрут - до двореца "Врана", с 20 километра в час, с надути клаксони, за да не може да продължава да си мисли правителството, че ние сме спрели с протестите", посочиха организаторите.

От "Отровното трио" уточниха, че шествието им има съвсем умишлен маршрут, който да спази традициите на летните протести. Реално то стартира от мястото на първия лагер, който беше пред входа на Министерски съвет. След това преминава покрай втория лагер до университета и през третия - "Орлов мост". "Продължаваме до царствените покои, които слава Богу, за Борисов не се намират във "Врана", и ще направим обратен завой", казаха още протестиращите.

Това е второто авто шествие, организирано от протестиращите. Първото се проведе под тази форма през юли.

mediapool.bg