Кламер БГ - Новини: Руски пожарен самолет се разби в Турция, няма оцелели

Руски пожарен самолет се разби в Турция, няма оцелели

Свят

|
Съб, 14 Авг 2021г. 19:00ч.
Руски пожарен самолет се разби в Турция, няма оцелели

Руски пожарен самолет се разби в Турция, няма оцелели

Руското министерство на отбраната съобщи, че руски пожарен самолет B-200 се е разбил в Турция, след като е изпълнил задачата за гасене на пожари. На борда на самолета е имало петима руски военнослужещи и трима представители на Турция. За да се изяснят причините за трагедията, на мястото на бедствието е изпратена комисия на руското министерство на отбраната, съобщи РИА Новости, цитирана от БГНЕС.

Според телевизионния канал известно време след началото на гасенето комуникацията със самолета е загубена. Това е бил един от самолетите, участващи в гасенето на пожарите в провинция Мугла. По предварителни данни самолетът не е успял да набере желаната височина и се е разбил в скалите.

По-рано Министерството на земеделието и горите на Турция съобщи, че при гасене на пожар в района на град Кахраманмараш се е разбил пожарен самолет B-200, нает от Руската федерация. Спасители са изпратени в района на катастрофата. Руското посолство в Анкара заяви пред РИА Новости, че разследва обстоятелствата около трагедията.

mediapool.bg