Кламер БГ - Новини: Най-малко шестима загинали след проливни дъждове в Япония

Най-малко шестима загинали след проливни дъждове в Япония

Свят

|
Нед, 15 Авг 2021г. 19:42ч.
Най-малко шестима загинали след проливни дъждове в Япония

Най-малко шестима загинали след проливни дъждове в Япония

Най-малко шест души са загинали при проливните дъждове, изсипали се над Япония, съобщи местната телевизия Ен Ейч Кей, цитирана от ДПА.

Свлачище в префектура Нагано отне живота майка и двете й деца, на 7 и 12 години. Те се намирали в сграда, повлечена от земна маса. Други двама души са били ранени, а трима са останали невредими.

В същата префектура две възрастни жени са били открити край канал и по-късно са били обявени за мъртви.

По-рано в префектура Нагасаки на тежко засегнатия югозападен главен остров Кюшу при свлачище загина една жена. Съпругът и дъщеря й се издирват.

Въпреки че тази сутрин в много райони на Кюшу престана да вали, властите продължиха да предупреждават за опасност от наводнения и свлачища в резултат на размекнатата почва.

В префектура Сага болница бе блокирана от наводнения, но пациентите са преместени на безопасно място на по-високи етажи, съобщиха медиите.

Над десет реки в седем префектури са излезли от коритата си. В Сага цели улици са наводнени. Спасителни работници са извели жителите на безопасно място с лодки.

В няколко префектури в Япония за един месец са измерени три пъти повече от обичайните валежи. Стотици хиляди хора са призовани да се преместят на безопасно място през уикенда.

Проливен дъжд падна и в района на столицата Токио. Там властите също предупредиха жителите чрез високоговорители и съобщения на смартфоните. И през идните няколко дни се очакват обилни валежи.

mediapool.bg