Кламер БГ - Новини: Русия готви затвор за ЛГБТ пропаганда

Русия готви затвор за ЛГБТ пропаганда

Свят

|
Пет, 16 Дек 2022г. 16:50ч.
Русия готви затвор за ЛГБТ пропаганда

Русия готви затвор за ЛГБТ пропаганда

За обсъждане в Държавната дума е внесен законопроект за въвеждане на углавни наказания за ЛГБТ пропаганда. Той е предложен от ръководителката на комитета в Държавната дума по семейните въпроси Нина Останина, предаде РИА Новости в петък.

Вече има законово предвидени административни наказания за пропаганда за нетрадиционни сексуални отношения между лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални и за смяна на пола, новите са при повторно нарушение да има до две години затвор. Ако обаче то се случва сред деца, санкцията ще е до 4 години принудителен труд или лишаване от свобода за 5 години. Такива ще се наказанията и при повторно популяризиране на педофилия.

Освен това има предвидени санкции до 5 млн. рубли за различните видове нарушения. Гражданите на други страни, уличени в извършването на тези дейносит, ще бъдат депортирани.

При влизането в сила на сегашните разпоредби на закона бяха забранени книги, филми и аудиозивуални усулги, както и реклама и други публикации за ЛГБТ. С контрола върху изпълнението на забраните се занимава Роскомнадзор.

mediapool.bg