Кламер БГ - Новини: Румен Радев: За разлика от други, аз нямам началници нито в България, нито в чужбина

Румен Радев: За разлика от други, аз нямам началници нито в България, нито в чужбина

България

|
Четв, 07 Юни 2018г. 20:11ч.
Румен Радев: За разлика от други, аз нямам началници нито в България, нито в чужбина

За разлика от други, аз нямам началници нито в България, нито в чужбина, каза президентът Румен Радев в

четвъртък.

Така той отговори на премиера Бойко Борисов, който преди ден коментира, че лидерът на БСП Корнелия Нинова е "шеф" на държавния глава. Според Борисов президентът не е надпартиен и критикува само правителството.

"Критикувам там, където се вземат решения и се разпределят финансови средства. Ако започне и опозицията да го прави, тогава ще критикувам нея“, каза държавният глава.

"Разбира се имам само един началник и това е българският народ, който ме е избрал и на когото съм се заклел да служа", добави той.

Радев коментира, че проектът за строителството на АЕЦ "Белене" няма как да се случи без участието на руските конструктори, които са произвели реакторите и гарантират ядрената безопасност.

В отговор на въпрос той каза, че казусът е бил обсъден по време на работната му визита в Москва и Сочи.

"Що се отнася до вдигането на мораториума, приветствам го. Има заявен инвеститорски интерес и българското правителство има своите варианти и рационални идеи и нека да го оставим да събере необходимата информация, да проведе съответните преговори, да направи разчети, да ги представи и едва тогава да съдим рационален ли е проектът, безопасен ли е, изгоден ли е финансово за България и т.н. Затова призовавам да оставим правителството спокойно да си свърши работата“, посочи Румен Радев.

mediapool.bg