Кламер БГ - Новини: Роналдо обмисля оферта за 1.2 милиарда паунда в Саудитска Арабия

Роналдо обмисля оферта за 1.2 милиарда паунда в Саудитска Арабия

Спорт

|
Четв, 22 Дек 2022г. 13:10ч.
Роналдо обмисля оферта за 1.2 милиарда паунда в Саудитска Арабия

Роналдо обмисля оферта за 1.2 милиарда паунда в Саудитска Арабия

Кристиано Роналдо е на крачка от подписването на колосален договор за 175 млн. паунда годишно с Ал Насър от Саудитска Арабия, които ще му бъдат плащани през следващите седем години, съобщава авторитетният испанскивестник “Марка”. Сумата за вретраенето на целия контракт е 1.225 милиарда пауда.

Според първоначалната информация португалската суперзвезда ще играе в отбора две години и половина, а след това ще поеме ролята на посланик на саудитския футбол. Заплатата ще се увеличава с времето.

Част от посланическата роляна португалската звезда ще бъде да помогне кандидатурата на Саудитска Арабия за домакинство на Световното първенство през 2030 г.

Според "Mарка" сделката с Ал Насър ще бъде обявена още в четвъртък. Самият Кристиано сподели видео, на което е във фитнеса в Дубай, чакайки трансферът да бъде потвърден.

Преговорите на саудтиския клуб с Роналдо се водят от близо два месеца, но през последната седмица е постигнат пробив, твърди испанското издание.

В момента треньор на Ал Насър е французинът Руди Гарсия, който преди това е водил Рома, Марсилия и Лион. Клубът играе на стадион с 25 000 места и в момента в лидер в местното първенство.

Ал Насър е един от най-успешните клубове в Саудитска Арабия, като девет пъти е печелил първенството на страната. Последният успех е от 2019 г.

Междувременно изтече информация, че испанският гранд Реал (М) също е готов да инвестира близо 1 милиард евро, за да привлече френската звезда Килиан Мбапе.

mediapool.bg