Кламер БГ - Новини: Републиканците официално номинират Тръмп за втори мандат

Републиканците официално номинират Тръмп за втори мандат

Свят

|
Пон, 24 Авг 2020г. 08:56ч.
Републиканците официално номинират Тръмп за втори мандат

Републиканската партия в САЩ се събира в Шарлът, щата Северна Каролина, на Национален конгрес, на който се очаква президентът Доналд Тръмп да бъде официално номиниран за нейния кандидат на президентските избори в страната през ноември, предадоха световните агенции.

Изоставащ в проучванията на общественото мнение от демократа Джо Байдън, Тръмп се надява четиридневното събитие да даде нов импулс на неговата кампания.

На фона на пандемията от новия коронавирус, голяма част от програмата на конгреса на републиканците ще премине в онлайн формат, подобно на този на демократите миналата седмица. За разлика от Байдън, който не отиде на конференцията в Милуоки, щата Уисконсин, Тръмп ще пристигне в Шарлът днес. Президентът на САЩ обаче няма да бъде приветстван в града в Северна Каролина от голямото множество, което искаше, а ще бъде номиниран в присъствието само на малко делегати. При това той ще произнесе от Белия дом речта, с която ще приеме в четвъртък номинацията на Републиканската партия.

От седмици всички проучвания на общественото мнение показват сериозно изоставане на Тръмп от Байдън, както в национален план, така и в много от ключовите щати. 45-ият президент се надява да върне на кампанията си импулса, който му донесе победата на изборите през 2016 г.

mediapool.bg