Кламер БГ - Новини: Ремонтът на софийския бул. "България" се отлага

Ремонтът на софийския бул. "България" се отлага

България

|
Ср, 30 Авг 2017г. 18:49ч.
Ремонтът на софийския бул. "България" се отлага

Софийският бул. "България" ще остане в сегашния си вид въпреки намеренията на общината да го ремонтира преди началото на българското председателство на съвета на ЕС. Местната власт ще обмисля дали да започне рехабилитацията през следващата година. Това стана ясно от думите на кмета на столицата Йорданка Фандъкова, цитирани от "Фокус".

През март общината обяви поръчка за преасфалтиране на бул. "България", който свързва резиденция "Бояна" и Националния дворец на културата - двете сгради, в които ще са основните събития, свързани с европредседателството. Ремонтът трябваше да струва 13 млн. лв. и част от тях да дойдат от правителството. Изборът на изпълнител обаче се забави заради обжалване и едва през юли са разгледани офертите на кандидатите.

Според Фандъкова ремонтът на булеварда и отпускането на пари от правителството за него в момента не са на дневен ред. "Все още процедурата не е приключила, там имаше дълги обжалвания. Аз не свързвам всичко с председателството. Знаете, че много булеварди реконструирахме тази година и много затруднения причинихме на останалите през лятото софиянци", посочи столичният кмет. Фандъкова добави, че очевидно булевардът има нужда от ремонт, но затварянето му ще блокира движението в тази част на София. Това не можело да стане през есента, когато трафикът се засилва.

Другият знаков ремонт, свързан с европредседателството - този на площада около НДК, ще приключи в средата на ноември, каза Фандъкова. България поема председателството на Съвета на ЕС на 1 януари 2018 г. За обновлението на площада пред НДК са отделени близо 5 млн. лв. от общинския бюджет.

"Работи се в график, следи се и времето. Очаквам средата на ноември, както е по договор, да бъде завършен площадът и да могат колегите, които подготвят НДК за председателството, да бъдат спокойни и да не им се пречи на работата", каза Фандъкова.

В момента тече ремонт и на самия НДК.

mediapool.bg