Кламер БГ - Новини: Рашков: Кюлчетата деморализират служителите на МВР

Рашков: Кюлчетата деморализират служителите на МВР

България

|
Четв, 20 Май 2021г. 18:17ч.
Рашков: Кюлчетата деморализират служителите на МВР

Снимка: БГНЕС

Кюлчетата злато в чекмеджето на бившия премиер Бойко Борисов действат деморализиращо на обикновените служители на МВР. Тази констатация направи вътрешният министър Бойко Рашков. За втори пореден ден той бе в Пловдив, където в сряда бяха арестувани шестима полицаи и началникът на Трето РПУ. Подозренията са за корупция, но официално съобщение за обвинения няма.

Рашков веднага заяви, че това ще доведе до рокади в пловдивската полиция. В четвъртък той обяви, че начело застава дългогодишният служител Петър Тодоров. Досегашният началник Йордан Рогачев не е уволнен, защото е в болница.

Бях много остър със състава

В четвъртък Рашков заяви, че е имал среща със служителите в Пловдив и е бил много остър с тях. Той заяви, че сам се чуди как се е стигнало до там в МВР да има групова престъпност. Министърът обясни, че нямал конкретен, а само общ отговор.

"Тогава, когато има деморализация отгоре надолу, тя ще стигне и до редовите служители на МВР. Когато виждаме някъде, в някои помещения и мебели кюлчета със злато и милиони левове просто хей така, като за лека нощ, и когато всеки разумен български гражданин разбира, че такива имущества, такива средства са невъзможни, дори да заемеш длъжността председател на министерския съвет, това неминуемо се отразява и на морала на обикновения, редови служител на МВР", заяви той.

И още рокади

Не само полицията в Пловдив е с нов началник. По-рано от МВР съобщиха, че е сменен и шефът на дирекцията София-област. Ден по-рано с поста си се раздели и началникът на столичната полиция Георги Хаджиев. Аргументът бе, че е допуснал да бъдат пребивани младежи по време на антиправителствените протести миналата година. На мястото му застана Антон Златанов, който досега бе зам.-шеф.

mediapool.bg