Кламер БГ - Новини: Спортният министър ще прави проверка на тотото

Спортният министър ще прави проверка на тотото

България

|
Четв, 20 Май 2021г. 18:37ч.
Спортният министър ще прави проверка на тотото

Андрей Кузманов

Министърът на младежта и спорта в служебното правителство Андрей Кузманов обеща проверка на дружествата в сектора, включително на "Българския спортен тотализатор".

"Изискани са отчети от всички отдели и дружества и от понеделник натам на базата на тези отчети ще бъдат направени проверки за тяхната работа. Бегло поглеждайки отчета на тотото, ми направи впечатление, че там има минус. Не съм специалист и финансист, но видях там един минус и няма плюс", каза Кузманов.

"До момента нито един човек не е уволнен… Има хора в отпуски, проверили сме, примерно има хора, които от една година са в отпуски. Който просто се води на работа, не е нужно да заема бройката. Който е правил грешки, ще бъде подобаващо удостоен", посочи още министърът.

Кузманов обеща осветляване на всички обществени поръчки, включително за спортните бази в страната. По повод на инвеститорския интерес към столичния комплекс "Червено знаме" Кузманов заяви: "Там нещата са стигнали до под кривата круша. Същото беше мнението му и за интереса към реконструкцията на стадион Българска армия: "Нещата са в задънена улица".

По повод на отношенията на спортното министерство с Българския футболен съюз, които бяха замразени от предшественика му Красен Кралев до напускането на Борислав Михайлов, той поясни, че няма нищо против да работи с който и да било във футболния съюз, включително с Михайлов и уточни: "Те трябва сами да решат своите проблеми."

Новият министър предупреди, че няма да носи отговорност за представянето на българските спортисти на олимпийските игри, защото то е въпрос на четиригодишна подготовка, но им обеща съдействие и подкрепа през следващите 2 месеца.

И призна, че смята за кандидатства за президентския пост в Европейската федерация по модерен петобой на конгреса през лятото.

mediapool.bg